Американски експерти опровергават твърденията на Украйна. Пълният контрол е бил установен

...
Американски експерти опровергават твърденията на Украйна. Пълният контрол е бил установен
Коментари Харесай

Русия държи Соледар, напредва към Бахмут

Американски специалисти опровергават изказванията на Украйна. Пълният надзор е бил открит още преди дни.
Руските въоръжени сили оповестиха в петък, че са открили цялостен надзор над град Соледар и прилежащите му селища в Източна Украйна, което се счита за първа забележителна победа на терен след няколко унизителни неуспехи на войските на Кремъл през последните месеци.

„ Освобождаването на град Соледар, който е значим за продължение на настъпателните интервенции, завърши вечерта на 12 януари в региона на Донецк ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. Руските войски от месеци водят атака против град Бахмут, на 15 километра югозападно от Соледар, заложен като съществена цел на съветската интервенция в Донбас.
От своя страна Киев отхвърли информацията и увери, че " яростните боеве " към момента не престават.
По-рано в петък Украйна съобщи, че е сдържала съветска атака с „ висока активност “ в Соледар след „ тежка нощ “ на боеве. „ Врагът е хвърлил съвсем всичките си съществени сили в посока (района) на Донецк и поддържа атака с висока активност “, сподели заместник-министърът на защитата Ганна Малиар в обществената мрежа „ Телеграм “. „ Това е сложна фаза от войната, само че ние ще я спечелим “, настоя тя.

Боевете в и към Соледар бушуват от няколко месеца, само че интензивността им се усили внезапно през последните дни, като украинската войска се бие в този дребен град, прочут със своите солни мини, против наемниците от съветската паравоенна формация " Вагнер ", напомня Агенция Франс Прес. „ Нашите бойци самоуверено се пробват да удържат защитата “ (б.р. - на града), сподели още Ганна Малиар.
Според Института за проучване на войната (ISW), организация, основана в Съединените щати, която следи еволюцията на боевете в действително време, " съветските сили (в действителност) евентуално са завладяли Соледар още на 11 януари " или късно в сряда. В поддръжка на изказването си ISW показва „ фотоси с географски местоположения, оповестени на 11 и 12 януари “, които „ демонстрират, че съветските сили евентуално управляват множеството, в случай че не и целия Соледар, и евентуално са изтласкали украинските сили от западните околности на местността “. Според института завладяването на дребния град " е малко евентуално да предвещава идно обграждане на Бахмут " и " няма да разреши на съветските сили да упражняват надзор над значимите украински сухопътни информационни линии " към огромния град в региона на Донбас.
В четвъртък украинският президент Влодимир Зеленски даде обещание да обезпечи " всичко належащо " на армията си, с цел да устои на съветските офанзиви в Соледар и Бахмут. Ден преди този момент водачът на съветската наемническа група „ Вагнер “, Евгений Пригожин, съобщи завладяването на Соледар, преди бързо да бъде опроверган освен от Киев, само че и от съветското министерство на защитата, с което той поддържа враждебни връзки.
 
Източник: " Труд "
 
 
14 Яну 20231914 Яну 202314714 Яну 202328714 Яну 202335514 Яну 202314513 Яну 20231152КоментариТак держать13 Яну 2023 21:31ч.
Доволен съм
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ъхъ13 Яну 2023 21:51ч.
Най доста се веселя на големите жертви измежду нацистите! Не могат да ги преброят, толкоз е хубаво! Дано да ги е боляло доста!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да ти се13 Яну 2023 22:58ч.
връща!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Значи иде тирада за това как13 Яну 2023 21:34ч.
американците са изловили укрите в тлъста мазна неистина, и все пак половината материал е какво мислят потвърдените лъжци по не знам си какви си въпроси. Защо бе, за какво би трябвало да ни натрапвате неуважаемите Ганна Малиар и Влодимир(!) Зеленски? За да може на следващия ден да пишете по какъв начин били излъгали през днешния ден?! Айде нема потребност.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати това е върховен пилотаж в журналистиката13 Яну 2023 21:40ч.
на нас единствено сходни публикации ни се предлагат; като че ли няма очи за истиата; това си е жълта, клюкарска работа
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Великата мощ Русия13 Яну 2023 21:40ч.
Се радва, че след 320 дни е взела едно малко градче. Смех.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rusnak13 Яну 2023 21:42ч.
И една четвърт от територията на най-голямата по повърхност някогашна страна в Гейропа, нали бе дебил?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Майката на костов13 Яну 2023 21:56ч.
Ще пристигна ред и на по огромни градчета - Берлин, Брюксел, София и по този начин до Лисабон!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Прозападните, най-добре за всички ни ще бъде непринудено да емигрирате в Аукус.13 Яну 2023 22:03ч.
По-малко работа за плевене ще има в цветовете на нацията.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати От август до13 Яну 2023 23:04ч.
Сега сигур о са 320 дни....
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР